Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές

Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές

Η παγκόσμια ακτογραμμή μήκους 1,16 εκατομμυρίων χιλιομέτρων διαθέτει δεκάδες χιλιάδες παραλίες. Κάποιες από αυτές, όπως η Ρίο ντε Τζανέιρο και η Χονολούλου, είναι διάσημες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ άλλες γνωστές μόνο στους ντόπιους. Στη σημερινή μας επισκόπηση - μικρογνωστές, αλλά πολύ όμορφες παραλίες του κόσμου που θα εκπλήξουν ακόμα και τους πιο έμπειρους τουρίστες.

Περιεχόμενα

  • Για φωτογραφίες που θα ζηλέψετε: οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης;
  • Με λευκή άμμο και τυρκουάζ κύματα: οι καλύτερες παραλίες των δύο Αμερικών;
  • Χρυσαφένιες άμμοι της «μαύρης ηπείρου»: οι πιο όμορφες παραλίες της Αφρικής;
  • Γραφικές και ανεξερεύνητες: οι πιο όμορφες παραλίες του κόσμου και οι καλύτερες παραλίες της Ασίας;
  • Από βορρά σε νότο: οι πιο όμορφες παραλίες της Ρωσίας.

Για φωτογραφίες που θα ζηλέψετε: οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης

Οι πρώτες θέσεις στις λίστες των πιο όμορφων παραλιών του κόσμου καταλαμβάνονται ανά πάσα στιγμή από την ισπανική Φορμεντέρα, την ελληνική Ναύπλιο και την ιταλική Ποζιτάνο. Αυτό σας δεν σας εκπλήσσει; Τότε παρακάτω υπάρχουν λιγότερο τουριστικές επιλογές.

Η πιο όμορφη παραλία της Σαρδηνίας - Πόρτο Τζούνκο, Ιταλία

Ανάμεσα σε 200 όμορφες παραλίες της Σαρδηνίας, το Πόρτο Τζούνκο ξεχωρίζει για το μέγεθός του (πάνω από 800 μέτρα) - δεν είναι ποτέ υπερπλήρης ακόμα και στην κορύφωση της περιόδου. Ένα ευρύ πεδίο ροζάτης άμμου χωρίζει τη λιμνοθάλασσα, όπου ζουν ροζ φλαμίνγκο. Στα μπαρ μπορείτε να αγοράσετε ποτά, να νοικιάσετε ξαπλώστρα και ομπρέλα. Πάνω από το Πόρτο Τζούνκο υψώνεται ο 9-μέτρος αραγονικός πύργος του 17ου αιώνα - η απότομη ανάβαση ανταμείβεται με εκπληκτική πανοραμική θέα της περιοχής. Η πλησιέστερη πόλη στο Πόρτο Τζούνκο είναι η Βιλιασίμιους. Από την Κάλιαρι το ταξίδι θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.

Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές
Πηγή

Όμορφη κρυμμένη παραλία της Ελλάδας - Αρέτης, Χαλκιδική

Με έναν τουριστικό ρυθμό 22 εκατομμυρίων ταξιδιωτών ετησίως από όλο τον κόσμο, είναι δύσκολο να περιμένει κανείς ηρεμία από τις ελληνικές παραλίες. Ωστόσο, στις ερημικές πευκόφυτες ακτές του κόλπου Αρέτης μπορεί κανείς να αισθανθεί πώς ήταν η Χαλκιδική πριν τον τουριστικό καταιγισμό.

Στη μεγαλύτερη παραλία υπάρχει ένα μπαρ που λειτουργεί μόνο κατά την κορύφωση της περιόδου, στις υπόλοιπες υπηρεσίες δεν προβλέπονται, οπότε είναι καλύτερα να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

Κοντά στην παραλία υπάρχει ένα μικρό ξενοδοχείο και ταβέρνα. Η Αρέτης βρίσκεται 5 χλμ μακριά από το χωριό Τορώνη με άσφαλτο, με μικρό τμήμα χωματόδρομου στο τέλος.

Η πιο όμορφη παραλία στα γαλλικά Πυρηναία - Άρζελ-συρ-Μέρ, Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν

Η παραλιακή ζώνη της πόλης Αρζέλ-συρ-Μέρ, μήκους 7 χιλιομέτρων, έχει βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία και θεωρείται μία από τις πιο καθαρές στον κόσμο και την καλύτερη σε αυτό το τμήμα της γαλλικής ακτής. Για όσους προτιμούν το βότσαλο, λίγο πιο μακριά στη Ρακού υπάρχει μια 2-χιλιομετρη πέτρινη ακτή. Το πιο ευχάριστο μέρος της παραλίας είναι η κεντρική περιοχή, προς την οποία συνδέεται μια παραλιακή λωρίδα και μια πευκόφυτη περιοχή. Μπορείτε να μείνετε στην ίδια την Αρζέλ-συρ-Μέρ, μια γραφική πόλη σε καταλανικό στιλ με καλά διατηρημένα παλιά σοκάκια στο κέντρο. Μια διαδρομή με το αυτοκίνητο από το τουριστικό Κολιούρ όπου τη δική της παραλία δεν είναι και τόσο καλή, δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 15 λεπτά.

Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές
Πηγή

Με λευκή άμμο και τυρκουάζ κύματα: οι καλύτερες παραλίες των δύο Αμερικ

Ιπανέμα, Κοπακαμπάνα ή Μαϊάμι Μπιτς; Αυτές οι ακτές του κόσμου είναι γνωστές ακόμα και χωρίς εμάς. Θα σας μιλήσουμε για άλλες παραλίες των δύο Αμερικών που κατατάσσονται ανάμεσα στις καλύτερες στον κόσμο.

Η πιο όμορφη παραλία της Βραζιλίας - Φερνάντο ντι Νορόνια

Η Βραζιλία κατέχει το 50% της επικράτειας της Νότιας Αμερικής - και τις καλύτερες παραλίες αυτής της χώρας. Επισκεφθείτε τον ηφαιστειακό αρχιπέλαγος Φερνάντο ντι Νορόνια σε μια ώρα απόστασης με πλοίο από την ηπειρωτική χώρα - οι παραλίες του θεωρούνται οι πιο όμορφες στον κόσμο, αλλά ακόμα και μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το Μπάια ντου Σανσού. Θα πρέπει να κατεβείτε στην ακτή μέσω ξύλινων γεφυρών, απότομης σκάλας και οξείων πετρών. Αλλά το αποτέλεσμα αξίζει: μαλακή άμμος, διάφανα νερά, εύφορη τροπική βλάστηση, δυνατότητα να κολυμπήσετε μεταξύ θαλάσσιων χελιών, δελφινιών, αλβατροσών και ασφαλών για τον άνθρωπο καρχαριών. Μήπως είναι ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο; Από τις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας το πιο εύκολο μέσο να φτάσετε στο αρχιπέλαγος είναι με αεροπλάνο, και στη συνέχεια με λεωφορείο μέχρι το Μπάια ντου Σανσού.

Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές
Πηγή

Η πιο όμορφη παραλία ανάμεσα σε δύο ωκεανούς - Κάγιο-ντε-Αγκουά, Βενεζουέλα

Η πιο όμορφη παραλία της Βενεζουέλας βρίσκεται στον απότομο δυτικό άκρο του προστατευμένου αρχιπελάγους των Λος-Ροκές, περίπου 45 λεπτά με το πλοίο από το νησί Γραν-Ρόκε, το τοπικό τουριστικό κέντρο. Το μικρό παραλιακό νησί Κάγιο-ντε-Αγκουά είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για την ασβεστωμένη άμμο, το απίστευτα γαλάζιο χρώμα των θαλάσσιων υδάτων και το φυσικό "φράγμα" - την αμμώδη λιμνοθάλασσα ανάμεσα στα νησιά, πάνω από την οποία μπορείτε να περπατήσετε μεταξύ των δύο ωκεανών. Μπορείτε να φτάσετε στο νησί με ξενάγηση ή με το να νοικιάσετε μόνοι σας βάρκα.

Να έχετε υπόψη ότι στον προστατευόμενο χώρο δεν υπάρχουν πηγές γλυκού νερού, καταστήματα ή άλλη υποδομή.
Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές
Πηγή

Η πιο όμορφη παραλία στον κόσμο με ιστορική νότα - Πλάγια-Ρουινάς, Μεξικό

Το Ελ-Καστίγιο - αρχαίος ναός του λαού των Μάγια στο Τουλούμ στη χερσόνησο Γιουκατάν. Από τις ερείπιες, που περιβάλλονται από τροπική βλάστηση, μπορείτε να κατεβείτε σε μια μικρή, εκπληκτική σε ομορφιά παραλία. Για να βγάλετε φωτογραφίες χωρίς το πλήθος των τουριστών από όλο τον κόσμο, επισκεφθείτε πριν τις 10 το πρωί ή μετά τις 4 το απόγευμα. Το υπόλοιπο χρόνο μπορείτε να περάσετε στη γραφική παραλία Ελ-Παραίσο, το όνομα της οποίας ("παράδεισος") μιλά από μόνο του. Το Τουλούμ βρίσκεται περίπου 180 χλμ από το Κανκούν, η πρόσβαση στην πόλη είναι πιο εύκολη με αυτοκίνητο ή λεωφορείο από το κεντρικό σταθμό της περιοχής - την πόλη Πλάγια-ντελ-Κάρμεν.

Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές
Πηγή

Η πιο όμορφη "πειρατική" παραλία - Ντραϊ-Τορτούγκας, Φλόριντα, ΗΠΑ

Το κύριο αξιοθέατο των νησιών Ντραϊ-Τορτούγκας στον Κόλπο του Μεξικού - το Φορτ Τζέφερσον, ένα φρούριο που χτίστηκε στον 19ο αιώνα για την καταπολέμηση των πειρατών. Οι απαλές λευκές αμμουδιές απλώνονται κατά μήκος ολόκληρης της ακτογραμμής, συμπεριλαμβανομένων και κάτω από τους τοίχους του παλαιού φρουρίου. Η γαλήνια τυρκουάζ θάλασσα και η ατμόσφαιρα που θυμίζει την «Καραϊβική των Πειρατών» δίνουν στο Ντραϊ-Τορτούγκας τη νόμιμη θέση στη λίστα των πιο όμορφων παραλιών του κόσμου. Για να φθάσετε στα νησιά, μπορείτε να νοικιάσετε βάρκα ή να επιβιβαστείτε σε φέρι από το Κι-Γουέστ, η διαδρομή προς μία κατεύθυνση θα διαρκέσει 2,5 ώρες.

Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές
Πηγή

Χρυσοί αμμόλιθοι της «μαύρης ηπείρου»: οι πιο όμορφες παραλίες της Αφρικής

Όταν μιλάμε για τις ακτές της Αφρικής, πρώτα έρχονται στο μυαλό των ρώσων τουριστών:

  • Αίγυπτος
  • Μαρόκο
  • Τυνησία

Ωστόσο, ο παραλιακός τουρισμός στις ακτές της «μαύρης ηπείρου» δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές τις χώρες του κόσμου.

Η πιο όμορφη παραλία στις Σεϋχέλλες - Πτι-Ανς, Μαέ

Ο τουρισμός συμβάλλει έως και 50% στην οικονομία των Σεϋχελλών. Γιατί - φαίνεται άμεσα στην κάρτα-ποστάλ στην παραλία Πτι-Ανς στη Μαέ. Γαλήνια κρυστάλλινα νερά, απαλή κλίση, πλούσια θαλάσσια ζωή - εδώ θα περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους τόσο οι θαλάμηπτες όσο και οι οικογένειες με παιδιά από όλο τον κόσμο. Για να απολαύσετε την παραλία του Πτι-Ανς, είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο των Σεϋχελλών Four Seasons Seychelles. Αν φθάσετε από άλλο μέρος του νησιού, είναι καλύτερο να έρθετε λίγο νωρίτερα, δεδομένου ότι υπάρχουν λίγες θέσεις στάθμευσης. Στη συνέχεια σας περιμένει ένας 20-λεπτος κατήφορος από το βουνό και έλεγχος ασφαλείας από την υπηρεσία του ξενοδοχείου.

Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές
Πηγή

Η πιο όμορφη παραλία χελώνας στον κόσμο - Νοσι-Ιρανϊά, Μαδαγασκάρη

Το Νοσι-Ιρανϊά είναι δύο μικρά νησιά του αρχιπελάγους Νούσι-Μπε, συνδεδεμένα μεταξύ τους με μια μακριά αμμουδιά. Κατά την αποχαιρετιστήρια, μπορείτε να περάσετε από το ένα νησί στο άλλο μέσω της αμμουδιάς - αλλά προσέξτε την παλίρροια! Οι ακτές του Νοσι-Ιρανϊά-Μπε εντυπωσιάζουν με λεπτή λευκή άμμο, κρυστάλλινα τουρκουάζ νερά της λιμνοθάλασσας, πλούσια τροπική βλάστηση και τη δυνατότητα να θαυμάσετε τις θαλάσσιες χελώνες, που τις νύχτες καταθέτουν αβγά στην παραλία Νοσι-Ιρανϊά-Κέλι.

Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές
Πηγή

Η πιο όμορφη παραλία στη Νότια Αφρική - Μπλούμπεργκστράντ, Κέιπ Τάουν

Το μακροσκελές όνομα της πιο γραφικής ακτής του Κέιπταουν μεταφράζεται ως "Παραλία στη Μπλε Οροσειρά". Μια προτομή λευκής άμμου εκτείνεται κατά μήκος όλης της ακτογραμμής για 48 χιλιόμετρα και είναι παγκοσμίως γνωστή για την υπέροχη θέα στο Όρος του Τραπεζούντα, που υψώνεται πάνω από τα κοβαλτικά νερά του κόλπου. Το μπάνιο στην ανεμοδαρτοπόλεμη ακτή είναι κρύο - αλλά μπορείτε να δείτε τα κόλποι των ακροβατών σερφινγκ και κάιτ-σερφινγκ, που προσθέτουν φωτογενικότητα στο τοπίο. Κοντά στο Κέιπταουν, κατά μήκος της θάλασσας, εκτείνεται ένας περιζήτητος χώρος με μοντέρνα εστιατόρια, όπου μπορείτε να γευματίσετε, αγναντεύοντας την αποκλειστική θέα στη θάλασσα.

Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές
Πηγή

Γραφικές και ανεξερεύνητες: οι πιο όμορφες παραλίες του κόσμου και οι καλύτερες παραλίες της Ασίας

Πολλοί τουρίστες είναι βέβαιοι πως οι πιο όμορφες παραλίες του κόσμου βρίσκονται στην Ασία. Δεν θα μπορέσουμε να διαφωνήσουμε - θα επιλέξουμε μόνο λιγότερο πημινόδρομους, για τις πιο εμπνευσμένες φωτογραφίες στον κόσμο.

Η πιο όμορφη μη τουριστική παραλία της Ταϊλάνδης - Κο Γιαο Νόι

Αν έχετε βαρεθεί τις πολυπληθείς ακτές της Πουκέτ, επιβιβαστείτε σε ένα πλοίο και ξεκινήστε το ταξίδι σας προς τα ανατολικά. Στον κόλπο Αο Πανγκά, θα βρείτε δύο μικρονησίδες, που δεν έχουν παραμορφωθεί ακόμα από την τουριστική υποδομή. Ο δρόμος προς τις περισσότερες παραλίες διατρέχει χωματόδρομους χωρίς ίχνος πολιτισμού, και η πιθανότητα να συναντήσετε άλλους επισκέπτες από όλο τον κόσμο σε αυτήν την λευκή άμμο είναι μικρή. Χάρη στον περιορισμό της ανάπτυξης της τουριστικής υποδομής, ο νησίδας έχει λάβει βραβεία από το Conservation International και το National Geographic Traveler.

Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές
Πηγή

Η πιο όμορφη παραλία της Γόα - Ασβέμ, Γόα

Η απουσία ανθρώπων, αδέσποτων σκύλων και πανταχού παρόντων αγελάδων, ο καθαρός άμμος και οι εκπληκτικές θέατα, η διακριτική υποδομή για να περάσετε άνετα τις διακοπές σας σε εναρμόνιση με τη φύση, - σπάνια συνδυασμός για την ακτογραμμή του πολιτευτίκου κράτους της Γόα. Στην παραλία Ασβέμ έχετε ό,τι χρειάζεστε - και απουσιάζει ό,τι δεν είναι απαραίτητο. Κατά την εκτός τουριστικής περιόδου, οι χελώνες όλιβ τοπίζουν τα αβγά τους στην καθαρή, λεπτή άμμο του Ασβέμ, και τα μωρά τους μπορείτε να τα συναντήσετε στα νερά το χειμώνα. Κατά μήκος του μεγάλου αμμώδους λιβαδιού φυτρώνουν γραφικά φοίνικες καρύδας και ακόμα και φικους. Στην ακτή είναι καλύτερο να τοποθετηθείτε μακριά από τα βράχια που οδηγούν στη θάλασσα, όπου είναι πιθανό να υπάρχουν αιχμηροί βράχοι.

Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές
Πηγή

Η πιο όμορφη παραλία της Μιανμάρ - Νγκαπάλι

Το καλύτερο θέρετρο της Μιανμάρ, η Νγκαπάλι, δεν έχει υπερφόρτωση από τουρίστες από διάφορες χώρες του κόσμου ακόμα. Η πυκνή λωρίδα λευκής άμμου απλώνεται μεταξύ του τυρκουάζ πελάγους και των φοίνικων σε μήκος 3 χλμ, σχηματίζοντας γραφικά μικρά κόλπα και μικρές όρμους. Το 2016 η παραλία κατατάχθηκε ως η καλύτερη στην Ασία από το Tripadvisor. Παρόλο που υπάρχει πληθώρα ξενοδοχείων και εστιατορίων, εδώ ακόμα και κατά την αιχμή της περιόδου υπάρχει αρκετός χώρος για ήρεμη αναψυχή, ενώ οι λάτρεις των παραλιών μπορούν να κλείσουν μασάζ ή να γευματίσουν σε ένα από τα καφέ με θέα στη θάλασσα.

Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές
Πηγή

Από βορά στο νότο: οι πιο όμορφες παραλίες της Ρωσίας

Η Ρωσία κατέχει την τέταρτη θέση στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των παραλιών. Εκπλήσσεστε; Ωστόσο, η εκτεταμένη ακτογραμμή της χώρας μας φτάνει τα 23000 χλμ - και πάνω σε αυτήν υπάρχουν πολλές παραλίες που αξίζουν να θεωρούνται μεταξύ των ομορφότερων στον κόσμο.

Η πιο όμορφη παραλία της ρωσικής Βαλτικής - Αμβραβατική, Καλίνινγκραντ

Η πρώτη και μοναδική παραλία στη Ρωσία, που τιμήθηκε με την τιμητική διάκριση της παγκόσμιας κοινότητας - της μπλε σημαίας, βρίσκεται στην Αμβραβατική, περίπου 50 χλμ μακριά από το Καλίνινγκραντ. Η άμμος δίπλα στη δροσερή, αλλά ρηχή θάλασσα είναι πολύ καθαρή, η ακτογραμμή είναι καλά εξοπλισμένη, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Οι τουρίστες στον χιλιόμετρο μακριά παραλιακή ζώνη δεν είναι πολλοί, ακόμα και στην αιχμή της περιόδου.

Ευχάριστο μπόνους - η δυνατότητα να βρείτε ένα κομμάτι κεχριμπάρι μετά από ένα καταιγίδα.
Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές
Γιαντάρνι στη Λωρίδα του Κούρσκ. Φωτογραφία: Belikart / Shutterstock

Η πιο όμορφη παραλία του Μαύρου Θάλασσα - Πόλιδα Μπελιάους, Κριμαία

Αν θέλετε να ξεκουραστείτε από τους πλήθη και να μείνετε μόνοι σας με τη θαυμάσια κριμαία φύση, η επιλογή σας είναι το ακρωτήριο Ταρχανκούτ. Ανάμεσα στους διάσημους βράχους, χωρισμένοι περισσότερο από την άσπρη άμμο και τα τυρκουάζ νερά, διαφανή ακόμα και μετά από την καταιγίδα, ονομάζουν τις "Κριμανικές Μαλδίβες". Η κόρημα Μπελιάους, που χωρίζει τη Μαύρη Θάλασσα και τον κόλπο του Ντονουζλάβ, είναι αναμφίβολα το πιο γραφικό μέρος της περιοχής, αλλά και του κόσμου επίσης.

Στην κόρημα υπάρχει ξενοδοχείο και κάμπινγκ, αλλά η πλειονότητα των τουριστών έρχονται εδώ ως άγριοι, για να ζήσουν σε σκηνές - στην 10χλμ παραλιακή ζώνη υπάρχει χώρος για όλους.
Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές
Πηγή

Η πιο όμορφη παραλία της Ειρηνικής Ακτής - Τριόζεριε, Πριμόρσκι Κράι

Μια καθαρή αμμώδης περιοχή μεταξύ της θάλασσας και των γλυκών λιμνών στους πρόποδες των λόφων για αρκετό καιρό ήταν μια κλειστή περιοχή στα σύνορα. Οι παραλίες της όρμου Τριόζεριε δεν είναι υπερπλήρεις με επισκέπτες από διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά είναι εξαιρετικά εξοπλισμένες - υπάρχουν χώροι αναψυχής με ψησταριές και τουριστικά καταλύματα όπου μπορείτε να περάσετε τη νύχτα με θέα στο διάσημο βράχο Cruiser. Μπορείτε να φτάσετε στην όρμο από τη Ναχόντκα ή το Βρανγκέλ με λεωφορείο ή αυτοκίνητο μέσω ασφάλτου με μικρό τμήμα χωματόδρομου.

Οι πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που δεν έχετε ακούσει για αυτές
Πηγή

Ελπίζουμε ότι η επισκόπησή μας θα σας εμπνεύσει για νέα ταξίδια στις γραφικές ακτές του κόσμου. Ολα τα χρήσιμα και ενδιαφέροντα για τους ταξιδιώτες - στον ιστότοπο Travelask.ru.

Συντάκτης: Ντάρια Ιβανγιούσκινα

Επιλέξτε την γλώσσα σας

Επιλέξτε το νόμισμά σας

Όπου οι ισχύουσες τιμές θα μετατραπούν και θα εμφανίζονται στο νόμισμα που επιλέγετε. Το νόμισμα στο οποίο πληρώνετε ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την κράτησή σας και μπορεί επίσης να ισχύει χρέωση υπηρεσιών.