2024-05-03
Στα ξενοδοχεία Waldorf Astoria θα παρουσιαστεί μια νέα κουλιναρική αριστουργηματική δημιουργία!
Ο θρυλικός αλυσιδωτός ξενοδοχειακός όμιλος Waldorf Astoria Hotels & Resorts διοργάνωσε τον δεύτερο κύκλο του έργου «Γεύση Waldorf Astoria» σε συνεργασία με το Ίδρυμα James Beard - μία από τις κορυφαίες γαστρονομικές οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η αναζήτηση της θρυλικής γεύσης επανήλθε το φθινόπωρο του 2015: πέντε νεαροί σεφ που έγιναν ημιτελείς φιναλίστ των βραβείων James Beard και πέντε αξιοσέβαστοι μάγειρες-μάεστροι, που είναι υπεύθυνοι για την κουζίνα στα πολυτελή ξενοδοχεία Waldorf Astoria στο Άμστερνταμ, Νέα Ορλεάνη, Πεκίνο, Ιερουσαλήμ και Ορλάντο.
Οι νικητές του τελικού, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη, ήταν ο επικεφαλής σεφ Μπενουά Σαρζί από το ξενοδοχείο Waldorf Astoria Beijing και ο νεαρός συνεργάτης του Ερίκ Μπριούνερ-Γιανγκ. Το δημιουργημένο από αυτούς πιάτο — Jing Roll — θα ενταχθεί στο μενού όλων των 25 ξενοδοχείων Waldorf Astoria παγκοσμίως, μαζί με το ριζότο με σέλερι α-λα Waldorf, που κέρδισε την περασμένη χρονιά, καθώς και τα παγκοσμίως γνωστά αυγά Μπενεντίκτ, το κέικ «Κόκκινο Βελούδο» και τη σαλάτα Βάλντορφ, που δημιουργήθηκαν κάποτε στην κουζίνα του ξενοδοχείου Waldorf Astoria στη Νέα Υόρκη.
«Είμαστε απίστευτα χαρούμενοι για τη συνέχεια του έργου "Γεύση Waldorf Astoria" και τη συνεργασία με το Ίδρυμα James Beard, το οποίο κάνει ανεκτίμητες συνεισφορές και ταυτόχρονα δοξάζει την πλούσια γαστρονομική μας κληρονομιά,» δηλώνει ο επικεφαλής του ομίλου Waldorf Astoria Hotels & Resorts, John Vanderslice. «Το Waldorf Astoria επιδιώκει τη γαστρονομική αρτιότητα σε κάθε ένα από τα 140 μπαρ, καφέ και υψηλής κουζίνας εστιατόρια που βρίσκονται στα ξενοδοχεία μας».
Η κριτική επιτροπή στον τελικό γύρο του διαγωνισμού περιλάμβανε τον διάσημο πειραματικό μάγειρα Willy Dufresne, τον επιστημονικό συντάκτη του περιοδικού Saveur Adam Sachs, την πρόεδρο του Ιδρύματος James Beard Susan Ungaro, τον ηθοποιό, μουσικό και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής Questlove, καθώς και τον περσινό νικητή David Bouley.
«Ακολουθώντας τις οδηγίες του ιδρυτή μας James Beard, πατέρα της αμερικανικής γαστρονομίας, συνεχίζουμε με μεγάλη χαρά τη συνεργασία μας με τα Waldorf Astoria Hotels & Resorts - μια κουλτούρας μάρκα που έχει συμβάλει σημαντικά στον διαμορφωτικό ρόλο της κουλιναρικής κληρονομιάς της Αμερικής,» επισημαίνει η πρόεδρος του Ιδρύματος James Beard Susan Ungaro. «Αποσκοπούμε στο να προσφέρουμε διεθνή εμπειρία στους ημιτελείς φιναλίστ του διαγωνισμού μας για νέα κουλιναρικά αστέρια, ενώ η συνεργασία με τους επικεφαλής-σεφ των Waldorf Astoria βοηθάει στη δημιουργία νέων κορυφαίων έργων τέχνης».
Να σημειώσουμε ότι η Waldorf Astoria Hotels & Resorts είναι μια διεθνής αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων του ομίλου Hilton Worldwide, που αποτελείται από 25 ξενοδοχεία και θέρες στις πιο δημοφιλείς πόλεις και όμορφα μέρη του πλανήτη. Απίστευτα γαστρονομικά ταξίδια, τα καλύτερα γήπεδα γκολφ στον κόσμο, μοναδικές θεραπείες σπα - στα Waldorf Astoria σας περιμένει μια αξέχαστη διαμονή και ένα θρυλικά άρτιο, υπηρεσία σε πολυτελή περιβάλλοντα.
Οι επισκέπτες οποιουδήποτε θέρετρου του δικτύου Waldorf Astoria Hotels & Resorts μπορούν να ξεκινήσουν ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι «Γεύση Waldorf Astoria» και να απολαύσουν ένα αστέρι κεφιρέζικο δείπνο με τρία πιάτα, να δοκιμάσουν κοκτέιλ από γνωστό μπάρμαν, να κάνουν μια βόλτα με γιοτ ή να πάνε στην τοπική αγορά για συστατικά με τη συνοδεία του σεφ. Μπορείτε να δείτε και να κάνετε κράτηση για το λεπτομερές πρόγραμμα των τριήμερων γαστρονομικών ταξιδιών στην ιστοσελίδα
Το Ίδρυμα James Beard, που ιδρύθηκε το 1986, τιμά και ενθαρρύνει τα νέα ταλέντα στον τομέα της γαστρονομίας, καθώς επίσης προσφέρει εκπαίδευση μέσω μιας σειράς προγραμμάτων. Ο James Beard, που απεβίωσε το 1985, ήταν ο κύριος μάγειρας της Αμερικής, συγγραφέας πολλών βιβλίων και ένας άνθρωπος με ενθουσιώδη γνώσεις. Βοήθησε στην εκπαίδευση ολόκληρων γενεών σεφ, υπήρξε μέντορας τόσο για επαγγελματίες όσο και για λάτρεις. Το Ίδρυμά του, που πήρε το όνομά του, συνεχίζει το ευγενές έργο της εκπαίδευσης και υποστήριξης νέων σεφ μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χορηγιών, βραβείων και μαθημάτων επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση με τους φίλους σας!